Leertraject assistent zorg & welzijn

Solliciteer nu

Leertraject assistent zorg & welzijn

Ben jij op zoek naar een baan binnen de ouderenzorg, maar heb je geen zorgopleiding of relevante werkervaring? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of ben je woonzorgbegeleider en wil je je verder ontwikkelen in de ADL zorg? Dan is het leertraject assisteren in zorg en welzijn bij Zinzia iets voor jou! Graag kijken we samen met jou naar de mogelijkheden. 

20 - 24 uur · Wageningen, Renkum & Bemmel


De functie

Je biedt samen met alle collega’s de bewoners de dagelijkse begeleiding en verzorging aan de hand van hun persoonlijke zorgplan. Je ondersteunt bij het eten, drinken, aan- en uitkleden, toiletgang, huishouden en bewegen. Ook ondersteun je bij duo-zorg (samen met een gediplomeerde medewerker). Je draagt bij aan een sfeervolle, veilige en gezellige leefomgeving van de bewoners. Naast collega’s spelen ook familie en mantelzorger hierbij een belangrijke rol.

Leer-werktraject

Het leer-werktraject duurt 10 weken. Na het afronden van dit traject ontvang je een MBO-erkend certificaat ‘assisteren in zorg en welzijn' (niveau 2) en ga je zelfstandig aan de slag. Bij voldoende deelnemers zal het traject starten in september 2024.

Je krijgt een leer-werkovereenkomst van 20 tot 24 uur per week. Het werken (en daarmee leren) in de praktijk maakt een groot deel uit van dit traject. Je krijgt als leerling alle ruimte om te leren. Afhankelijk van je relevante werkervaring zetten we je een aantal weken boventallig in. Je collega’s en werkbegeleider ondersteunen je hierbij. Zij leren je alle kneepjes van het mooie vak. Daarnaast heb je een aantal fysieke lesdagen en volg je enkele e-learnings.

Wie ben jij?

Jij bent enthousiast en gemotiveerd om in de zorg aan de slag te gaan. Een gastvrije houding is voor jou vanzelfsprekend. Je neemt kennis en (werk)ervaringen mee die aansluiten bij het verlenen van zorg. Je staat open om te leren en neemt daarin ook de regie. Feedback en terugblikken op je eigen handelen en ervaring hoort bij jouw manier van leren en ontwikkelen. Daarnaast is het voor jou geen probleem om een verklaring omtrent gedrag aan te vragen. Een relevante opleiding is voor dit traject dus niet van belang!

Verder:

  • Ben je beschikbaar tussen 7:00 uur en 23:00 uur;

  • Vind je werken in het weekend geen probleem (twee weekenden in de maand).

Wat bieden wij?

Wij bieden een leer-/werkplek in een leuk en hardwerkend team. Je komt te werken op één van onze prachtige locaties, namelijk Oranje Nassau's Oord of Rumah Kita in Wageningen, of De Lingehof in Bemmel. Wil je meer weten over deze locaties? Bekijk het hier!  

Gedurende het traject maak je kennis met de doelgroep somatiek of psychogeriatrie (pg). Zodra jij het certificaat hebt behaald kun je ervoor kiezen om gedeeltelijk in de flexpool te gaan werken om zo ervaring op te doen met de overige doelgroepen: revalidatie GRZ, NAH/GP en palliatieve zorg. Ook is er de mogelijkheid om in de toekomst door te stromen naar een vervolgopleiding zoals helpende plus of verzorgende ig.

Concreet bieden wij je:

  • Een leer-/werkcontract met na afronden van het traject een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging; 

  • Een interne opleiding betaald door Zinzia (studiekosten en uren van lesdagen);

  • Een salaris dat passend is bij de functie, inclusief onregelmatigheidstoeslag (conform CAO VVT);

  • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. 

Enthousiast geworden?

Ben jij de leerling die ons team komt versterken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet via de onderstaande button. Wie weet start jij binnenkort in één van onze leerteams!

Heb je nog vragen over de functie en het leer-werktraject? Dan mag je contact opnemen met praktijkopleider Jorina Mulder via 06 22 83 95 90 of Jorina.mulder@zinzia.nl.

Voor meer informatie over de vacature of de procedure kun je contact opnemen met Werving & Selectie via 088 311 4211 of werving.selectie@zinzia.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.